Gräddkokta grönsaker

Gräddkokta grönsaker

Betyg

(4 st)

En ljuvlig grönsaksgryta med fänkål, lök och tomat som kokas i grädde. En snabb och enkel gryta som serveras med valfritt tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gula lökar
  • 700 g fänkål
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala löken. Skär lök och fänkål i stora klyftor. Fräs dem i smör i en gryta. Tillsätt tomater, fond, salt och peppar. Låt koka på svag värme under lock ca 10 min. Tillsätt grädde och citronskal. Låt koka ihop 5-10 min. Grovhacka persiljan och strö den över.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem