Gräddkokta grönsaker

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Gräddkokta grönsaker

En ljuvlig grönsaksgryta med fänkål, lök och tomat som kokas i grädde. En snabb och enkel gryta som serveras med valfritt tillbehör.

Ingredienser

Gula lökar
2
Fänkål
700 g
Konserverade hela tomater
1 burk
Grönsaksfond
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Citron, rivet skal
1
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Skala löken. Skär lök och fänkål i stora klyftor. Fräs dem i smör i en gryta.
  • Tillsätt tomater, fond, salt och peppar. Låt koka på svag värme under lock ca 10 min.
  • Tillsätt grädde och citronskal. Låt koka ihop 5-10 min.
  • Grovhacka persiljan och strö den över.
Klart!
https://www.arla.se/recept/graddkokta-gronsaker/