Gräddkokt kål i ugn med korv

40 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt Lunch Middag
Gräddkokt kål i ugn med korv

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Ingredienser

Spetskål
800 g
Brysselkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Råkorvar, t ex salsiccia
300 g
3 dl
Torkad dragon
1 tsk
Grovt bröd
Grovkornig dijonsenap

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

524 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,4 g
Protein: 17 % 22 g
Fett: 69,4 % 41,1 g
Kolhydrater: 13,6 % 17,6 g
https://www.arla.se/recept/graddkokt-kal-i-ugn-med-korv/