Gräddkokt kål i ugn med korv
40 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.
Ingredienser
|
Spetskål
|
800 g |
|---|---|
|
Brysselkål
|
200 g |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Råkorvar, t ex salsiccia
|
300 g |
| 3 dl | |
|
Torkad dragon
|
1 tsk |
|
Grovt bröd
|
|
|---|---|
|
Grovkornig dijonsenap
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
524 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 17 % | 22 g |
| Fett: | 69,4 % | 41,1 g |
| Kolhydrater: | 13,6 % | 17,6 g |