Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

3 tim Buffé Efterrätt
Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

Ljuvlig gräddfilspannacotta toppad med exotisk passionsfrukt. En underbar efterrätt som är enkel att göra och kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Gelatinblad
2
2 dl
Strösocker
¾ dl
3 dl
Vaniljsocker
½ msk
Passionsfrukter
3

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
  • Lyft upp gelatinet och lägg ner i gräddblandningen. Rör tills gelatinet har smält.
  • Tillsätt gräddfil och vaniljsocker. Häll upp smeten i 6 portionsformar eller små glas. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna. Toppa med passionsfrukten vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

250 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,9 % 3 g
Fett: 68,6 % 19,4 g
Kolhydrater: 26,5 % 16,3 g
https://www.arla.se/recept/graddfilspannacotta-med-passionsfrukt/