Gougères – ostbollar
1 tim
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Ett salt bakverk på chouxdeg med en len kräm på lagrad ost är perfekt mingelsnacks. Dessa är lite pilliga att göra men försvinnande goda! Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.

Jessie Sommarström
Årets kock

Ingredienser
Pâte à choux:
Vatten
|
115 g |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®
|
36 g |
Vetemjöl, gärna Warbrokvarn Stenmalet vetemjöl
|
83 g |
Salt
|
2 g |
Ägg
|
2 |
Osttopping:
Castello® Aged havarti 36% hårdost
|
10 g |
---|---|
Vetemjöl, gärna Warbrokvarn Stenmalet vetemjöl
|
25 g |
Svenskt Smör från Arla®
|
20 g |
Salt
|
2 g |
Strösocker
|
11 g |
Ostfyllning:
Castello® Aged havarti 36% hårdost
|
100 g |
---|---|
Arla Ko® Eko Vispgrädde
|
100 g |
Äggulor
|
2 |
Rapsolja
|
150 g |
Salt
|
|
Sherryvinäger
|
Gör så här
Pâte à choux:
Ostfyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per styck
Energi:
98 kcal
Näringsvärden per styck | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Fett: | 9 g |
Kolhydrater: | 3 g |

