Gös med skaldjur och rotfrukter
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En varm förrätt som också passar bra som huvudrätt. Dubblera i så fall mängderna och stek fiskfiléerna hela.
Ingredienser
Gösfilé
|
200 g |
---|---|
Havskräftstjärtar
|
4 |
Morot
|
1 |
Potatisar
|
2 |
Rotselleri
|
100 g |
Palsternacka
|
100 g |
Gräslök, t ex steklök
|
4 |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
Salt och peppar
|
Rosmarin- och ingefärskräm:
1 dl | |
Färsk rosmarin
|
½ tsk |
Finhackad färsk ingefära
|
1 tsk |
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot stora räkor.
Näringsvärden, per port
Energi:
198 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 37,1 % | 18,1 g |
Fett: | 38,7 % | 8,7 g |
Kolhydrater: | 24,2 % | 11,8 g |

