Gös med skaldjur och rotfrukter
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En varm förrätt som också passar bra som huvudrätt. Dubblera i så fall mängderna och stek fiskfiléerna hela.
Ingredienser
|
Gösfilé
|
200 g |
|---|---|
|
Havskräftstjärtar
|
4 |
|
Morot
|
1 |
|
Potatisar
|
2 |
|
Rotselleri
|
100 g |
|
Palsternacka
|
100 g |
|
Gräslök, t ex steklök
|
4 |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
|
|
Salt och peppar
|
Rosmarin- och ingefärskräm:
| 1 dl | |
|
Färsk rosmarin
|
½ tsk |
|
Finhackad färsk ingefära
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Havskräftstjärtarna kan bytas ut mot stora räkor.
Näringsvärden, per port
Energi:
198 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 37,1 % | 18,1 g |
| Fett: | 38,7 % | 8,7 g |
| Kolhydrater: | 24,2 % | 11,8 g |