Gnocchigratäng
40 min
•
Tid: 45 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En festlig gnocchigratäng att njuta av när du vill unna dig något riktigt gott och lättlagat. Denna gnocchigratäng består av mustig tomat- och salsicciasås smaksatt med färsk basilika. Innan gratängen gratineras toppas den med mozzarella. När gratängen står i ugnen passar du på att göra en krispig och frisk fänkålssallad med citron och rucola. En underbart god kombination!
Nytt
Ingredienser
Gnocchigratäng:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Klassisk salsiccia, färs eller färskkorv
|
300 g |
1 tsk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Konserverade körsbärstomater
|
800 g |
1 dl | |
Sambal oelek
|
1 msk |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Potatisgnocchi
|
500 g |
1 dl |
Fänkålssallad:
Fänkål
|
2 |
---|---|
Rucola
|
70 g |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Olivolja
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Fänkålssallad:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
636 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8 g |
Protein: | 19,8 | 31 g |
Fett: | 40,4 | 29 g |
Kolhydrater: | 39,8 | 62,3 g |

