Gnocchigratäng

40 min
Tid: 45 min
Huvudrätt
Frysbar
Gnocchigratäng

En festlig gnocchigratäng att njuta av när du vill unna dig något riktigt gott och lättlagat. Denna gnocchigratäng består av mustig tomat- och salsicciasås smaksatt med färsk basilika. Innan gratängen gratineras toppas den med mozzarella. När gratängen står i ugnen passar du på att göra en krispig och frisk fänkålssallad med citron och rucola. En underbart god kombination!

Nytt

Ingredienser

Gnocchigratäng:

Vitlöksklyftor
2
Klassisk salsiccia, färs eller färskkorv
300 g
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Konserverade körsbärstomater
800 g
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka
Potatisgnocchi
500 g
1 dl

Fänkålssallad:

Fänkål
2
Rucola
70 g
Citron, finrivet skal och saft
1
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 tsk
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och finhacka vitlök. Skär ett snitt i salsiccian om du använder färskkorv och ta ut fyllningen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och salsiccia ca 5 min. Finfördela salsiccian med en trägaffel.
  • Tillsätt tomatpuré, tomater, grädde, sambal oelek och smulad buljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Rör ner en halv kruka grovhackad basilika och potatisgnocchi.
  • Häll över allt i en ugnsform, ca 25x30 cm. Strö över mozzarella och gratinera mitt i ugnen ca 20 min

Fänkålssallad:

  • Hyvla fänkålen tunt med en man­dolin. Lägg i isvatten ca 15 min. Grovhacka rucola. Blanda väl avrunnen fänkål med citronskal, citronsaft, olivolja, rucola, salt och svartpeppar.
  • Toppa gnocchigratängen med resterande färsk basilika. Servera med fänkålssallad.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

636 kcal

Energidistribution % Energifördelning: per port
Fiber: - 8 g
Protein: 19,8 31 g
Fett: 40,4 29 g
Kolhydrater: 39,8 62,3 g
https://www.arla.se/recept/gnocchigratang/