Gnocchigratäng
40 min
•
Tillagning: 45 min
Huvudrätt
Frysbar
•
En festlig gnocchigratäng att njuta av när du vill unna dig något riktigt gott och lättlagat. Denna gnocchigratäng består av mustig tomat- och salsicciasås smaksatt med färsk basilika. Innan gratängen gratineras toppas den med mozzarella. När gratängen står i ugnen passar du på att göra en krispig och frisk fänkålssallad med citron och rucola. En underbart god kombination!
Nytt
Ingredienser
Gnocchigratäng:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
|
Klassisk salsiccia, färs eller färskkorv
|
300 g |
| 1 tsk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
800 g |
| 1 dl | |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Potatisgnocchi
|
500 g |
| 1 dl |
Fänkålssallad:
|
Fänkål
|
2 |
|---|---|
|
Rucola
|
70 g |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Olivolja
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Fänkålssallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
639 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 19,8 % | 31,2 g |
| Fett: | 40,5 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 39,7 % | 62,5 g |