Glutenfria proteinpannkakor

20 min Brunch Frukost Mellanmål
Glutenfria proteinpannkakor

Fluffiga proteinpannkakor som dessutom är helt fria från gluten är en perfekt start på morgonen! Mixa KESO® Cottage cheese protein med banan och ägg till en slät smet. Vänd i mandelmjöl och bakpulver. Stek gyllene och toppa dina glutenfria proteinpannkakor med rostade mandelspån och färska bär.

Nytt

Ingredienser

KESO® Cottage cheese protein
250 g
Bananer
2
Ägg
4
Mandelmjöl
4 dl
Bakpulver
3 tsk
Salt
1 krm
1 msk

Till servering:

KESO® Cottage cheese protein
250 g
Banan
1
Blandade färska bär
2½ dl
Rostade mandelspån
1 dl

Gör så här

  • Mixa KESO® Cottage cheese protein, banan och ägg till en slät smet med en stavixer.
  • Vänd i mandelmjöl, bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet.
  • Hetta upp lite av smöret på låg medelvärme i en stekpanna. Klicka ut smeten i pannan och grädda pannkakorna ca 4 min på ena sidan. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända och steka ytterligare 4 min.
  • Toppa glutenfria proteinpannkakor med en klick KESO® Cottage cheese protein, skivad banan, färska bär och mandelspån.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

541 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,7 g
Protein: 15,3 % 20,4 g
Fett: 63,5 % 38,9 g
Kolhydrater: 21,2 % 28,2 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-proteinpannkakor/