Galette
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Galette är franska bovetepannkakor från Bretagne. Gör gärna smeten dagen innan den ska stekas för allra bästa resultat. Det mest klassiska att fylla en galette med är ägg, riven Gruyère och fin skinka. Servera nystekt galette med krispig sallad.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
486 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 32 g |
Ingredienser
Bovetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Olivolja + olivolja till stekning
|
3 msk |
Fyllning:
Falbygdens® Gruyère
|
300 g |
---|---|
Ägg
|
8 |
Rökt skinka
|
16 skivor |