Crêpes med kantarellstuvning

1 tim 10 min Huvudrätt Lunch Middag
Crêpes med kantarellstuvning

Med bovetemjöl blir pannkakorna lite matigare och dessutom glutenfria. Fyll med en krämig stuvning på kantareller eller annan svamp.

Ingredienser

Bovetemjöl
2½ dl
3 dl
Ägg
1
2 msk
Salt
1 tsk

Kantarellstuvning:

Kantareller
500 g
Gul lök
½
Vitlöksklyfta
1
3 msk
Vetemjöl
1 msk
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Hackad bladpersilja
2 msk

Gör så här

Crepes:

  • Vispa ihop vetemjöl med mjölk i en bunke till en slät smet. Tillsätt ägg och salt. Låt svälla minst 10 min.
  • Stek pannkakorna i smör.Låt svalna.

Kantarellstuvning:

  • Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs svampen i hälften av smöret och låt den steka tills all vätska kokat bort. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min.
  • Pudra på mjölet och häll på den syrade grädden, låt koka ihop ca 3 min. Salta och peppra.

Gratinering:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Fördela stuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  • Strö över ost och gratinera mitten av ugnen ca 10 min.
  • Toppa med persilja innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/crepes-med-kantarellstuvning/