Crêpes med kantarellstuvning

Crêpes med kantarellstuvning

Betyg

(1 st)

Med bovetemjöl blir pannkakorna lite matigare och dessutom glutenfria. Fyll med en krämig stuvning på kantareller eller annan svamp.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kantarellstuvning:

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop vetemjöl med mjölk i en bunke till en slät smet. Tillsätt ägg och salt. Låt svälla minst 10 min. Stek pannkakorna i smör. Låt svalna.

Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret och låt den steka tills all vätska kokat bort. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min. Pudra på mjölet och häll på den syrade grädden, låt koka ihop ca 3 min. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 200°. Fördela stuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Strö över ost och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Toppa med persilja innan servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem