Crêpes med kantarellstuvning

Crêpes med kantarellstuvning

60+ min Huvudrätt
Med bovetemjöl blir pannkakorna lite matigare och dessutom glutenfria. Fyll med en krämig stuvning på kantareller eller annan svamp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Crepes:
  • Vispa ihop vetemjöl med mjölk i en bunke till en slät smet. Tillsätt ägg och salt. Låt svälla minst 10 min.
  • Stek pannkakorna i smör.Låt svalna.
Kantarellstuvning:
  • Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs svampen i hälften av smöret och låt den steka tills all vätska kokat bort. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min.
  • Pudra på mjölet och häll på den syrade grädden, låt koka ihop ca 3 min. Salta och peppra.
Gratinering:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Fördela stuvningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  • Strö över ost och gratinera mitten av ugnen ca 10 min.
  • Toppa med persilja innan servering.
Klart!
Energi:

615 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Bovetemjöl
2½ dl
3 dl
Ägg
1
2 msk
Salt
1 tsk
Kantarellstuvning:
Kantareller
500 g
Gul lök
½
Vitlöksklyfta
1
3 msk
Vetemjöl
1 msk
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Hackad bladpersilja
2 msk