Glutenfria pannkakor

40 min
Arbetstid: 25 min
Brunch Efterrätt Huvudrätt Mellanmål Middag
Glutenfria pannkakor

Testa vårt recept på glutenfria pannkakor som blir både tunna och frasiga. Goda med till exempel passionsfrukt och yoghurt.

Ingredienser

Majsmjöl
1 dl
Rismjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Salt
½ tsk
4 dl
Ägg
3
2 msk
Ev florsocker
2 dl
Passionsfrukter
2

Gör så här

  • Vispa ihop de torra ingredienserna med mjölken till en klumpfri smet. Vispa i äggen och låt svälla ca 15 min.
  • Smält smöret och rör ner i smeten. Stek tunna pannkakor.
  • Rulla ihop de glutenfria pannkakorna och pudra ev över florsocker.
  • Rör ihop yoghurt med passionsfrukt och servera.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

404 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,1 % 12 g
Fett: 40,9 % 18,7 g
Kolhydrater: 47 % 46,8 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-pannkakor/