Glutenfria muffins
Brunch
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
De glutenfria muffinsarna kan smaksättas med vad man önskar. Prova hackad choklad, blåbär eller citronskal. Eller toppa med några äppelskivor eller dina favoritbär!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
| 125 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Glutenfri mjölmix
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
| 1 dl |
Förslag på smaksättning:
|
Choklad, hackad
|
100 g |
|---|---|
|
Blåbär
|
3 dl |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Uteslut smaksättningen och toppa varje muffins med några hallon, bitar av rabarber eller äppelskivor vända i socker och kanel.
Näringsvärden, per st
Energi:
278 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 3,9 % | 2,7 g |
| Fett: | 40,1 % | 12,6 g |
| Kolhydrater: | 56 % | 38,3 g |