Äggmuffins

Äggmuffins

40 min
Glutenfria muffins som påminner om äggröra. Byt ut bacon mot fetaost, parmesanost, mozzarella eller soltorkade tomater om du vill ha vegetariska muffins.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda ägg, grädde och ost.
  • Klipp baconet i små bitar och stek det knaprigt.
  • Blanda bacon och peppar med äggröran.
  • Smörj en teflonform med plats för 12 muffins. Häll smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

DU kan också använda muffinsformar, men välj då formar med hårda kanter.

Ingredienser

Ägg
15
1 dl
2 dl
Bacon à 140 g
2 pkt
Svartpeppar
1 krm