Glutenfria cookies

30 min Fika
Frysbar
Glutenfria cookies

Cookies med mandelmjöl som får smak av kakao, vit choklad och pistagenötter.

Ingredienser

200 g
Strösocker
1 dl
Farinsocker
1 dl
Ägg
2
Mandelmjöl
5 dl
Kakao
1 dl
Bikarbonat
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Hackade pistagenötter
1 dl
Hackad vit choklad
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Rör ihop allt socker och ägg i en bunke.
  • Blanda mandelmjöl och kakao med bikarbonat och salt. Rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
  • Forma 20 bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner vit choklad och pistagenötter i bollarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Dra direkt av från plåten.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-cookies/