Frukttårta

Frukttårta

60+ min Efterrätt
Lämplig för frysning
En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frukttarta/

Gör så här

  • Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice.
  • Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim.
  • Vispa grädden och rör i kvarg.
  • Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Hacka chokladen.
  • Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat.
  • Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Mandel
2 dl
Saltade, rostade solroskärnor
1 dl
Russin
1 dl
Torkade aprikoser
2 dl
Malen kanel
1 tsk
Apelsinjuice
1 msk
Garnering:
1 dl
1½ dl
Apelsiner
2
Mörk choklad
25 g