Frukttårta

Frukttårta

Betyg

(47 st)

En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 2 dl mandel
  • 1 dl saltade, rostade solroskärnor
  • 1 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk apelsinjuice

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim. Vispa grädden och rör i kvarg. Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria. Hacka chokladen. Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem