Frukttårta

Frukttårta

60+ min Efterrätt
En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frukttarta/

Gör så här

  • Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice.
  • Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm. Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim.
  • Vispa grädden och rör i kvarg.
  • Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Hacka chokladen.
  • Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat.
  • Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Mandel
2 dl
Saltade, rostade solroskärnor
1 dl
Russin
1 dl
Torkade aprikoser
2 dl
Malen kanel
1 tsk
Apelsinjuice
1 msk
Garnering:
1 dl
1½ dl
Apelsiner
2
Mörk choklad
25 g