Italiensk maräng

Dessert Efterrätt
Italiensk maräng

Italiensk maräng skiljer sig något från den vanliga franska marängen. Den är mjuk, len och krämig och passar utmärkt att spritsa. Det är gott att bränna av marängen innan den serveras, då får den en krispig yta. Italiensk maräng är perfekt att använda som fyllning i tårtor, pajer och som topping på desserter. Missa inte klassikern citronpaj med italiensk maräng!

Ingredienser

Äggvitor
6
Vatten
1 dl
Strösocker
4½ dl

Gör så här

  • Vispa äggvitan fluffig.
  • Koka vatten och socker till 121°.
  • Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa till en fast och glansig italiensk maräng.
  • Fyll upp marängen i en spritspåse med tyll.
Klart!

Näringsvärden, per sats

Energi:

1713 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 403 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/italiensk-marang/