Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

20 min

Såklart alla ska kunna njuta nybakad sockerkaka, även glutenintolleranta. Glutenfria bakverk blir ofta torra snabbare än bakverk gjorda på vetemjöl, ät upp allt på en gång eller frys in!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Rör ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt kallna på galler.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag