Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

Betyg

(5 st)

20 min

Såklart alla ska kunna njuta nybakad sockerkaka, även glutenintolleranta. Glutenfria bakverk blir ofta torra snabbare än bakverk gjorda på vetemjöl, ät upp allt på en gång eller frys in!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Rör ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt kallna på galler.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem