Rödbetsglass med glutenfri sockerkaka

Rödbetsglass med glutenfri sockerkaka

Betyg

(0 st)

En festlig dessert med glass på rödbetsjuice toppad med hallonsås och krämig vaniljyoghurt. Har du ingen glassmaskin kan du låta glass-smeten stelna i frysen istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rödbetsglass:

  • 3 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl rödbetsjuice

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 1 msk flytande honung

Vaniljyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Glutenfri sockerkaka:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt kallna på galler.

Rödbetsglass:

Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Häll i rödbetsjuicen. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin.

Mixa eller mosa hallonen tillsammans med honungen. Rör ihop matyoghurt, honung och vaniljpulver. Skär 8 skivor från sockerkakan i små bitar och varva med glass i portionsglas. Servera med hallonsås och vaniljyoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem