Rödbetsglass med glutenfri sockerkaka

Rödbetsglass med glutenfri sockerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En festlig dessert med glass på rödbetsjuice toppad med hallonsås och krämig vaniljyoghurt. Har du ingen glassmaskin kan du låta glass-smeten stelna i frysen istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rödbetsglass:

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 1 msk flytande honung

Vaniljyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Glutenfri sockerkaka:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda ner mjölkblandningen och alla torra ingredienser i äggsmeten. Smaksätt med rivet citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt kallna på galler.

Rödbetsglass:

Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Häll i rödbetsjuicen. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin.

Mixa eller mosa hallonen tillsammans med honungen. Rör ihop matyoghurt, honung och vaniljpulver. Skär 8 skivor från sockerkakan i små bitar och varva med glass i portionsglas. Servera med hallonsås och vaniljyoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem