
Glutenfri grönkålspaj
60+ min
En glutenfri paj med fyllning av grönkål och färskost. Toppa med granatäppelkärnor för färg och lite syrlighet.
Ingredienser
Antal portioner
Pajdeg:
-
125 g Arla® Svenskt Smör
- 1½ dl rismjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk vatten
- 1 tsk salt
Fyllning:
- 350 g fryst grönkål, tinad
-
250 g Arla® färskost naturell
- 2 ägg
- 1 krm riven muskotnöt
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 granatäpple
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär smöret i tärningar. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet 8-10 min. Krama ur grönkålen och blanda med färskost, ägg, muskot, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt svalna. Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna. Toppa pajen med granatäpplekärnor.
Näringsvärden, per port
- Energi: 480 kcal
- Protein: 11 g
- Kolhydrater: 16 g
- Fett: 41 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut