Glutenfri grönkålspaj

Glutenfri grönkålspaj

60+ min Huvudrätt
En glutenfri paj med fyllning av grönkål och färskost. Toppa med granatäppelkärnor för färg och lite syrlighet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-gronkalspaj/

Gör så här

  • Skär smöret i tärningar. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen.
  • Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Förgrädda pajskalet 8-10 min. Krama ur grönkålen och blanda med färskost, ägg, muskot, salt och peppar.
  • Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt svalna.
  • Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna. Toppa pajen med granatäpplekärnor.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Rismjöl
1½ dl
Mandelmjöl
3 dl
Vatten
2 tsk
Salt
1 tsk
Fyllning:
Fryst grönkål, tinad
350 g
250 g
Ägg
2
Riven muskotnöt
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Granatäpple
1