Glutenfri grönkålspaj

Glutenfri grönkålspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

60+ min

En glutenfri paj med fyllning av grönkål och färskost. Toppa med granatäppelkärnor för färg och lite syrlighet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

  • 1 granatäpple

Gör så här:

Gör så här:

Skär smöret i tärningar. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet 8-10 min. Krama ur grönkålen och blanda med färskost, ägg, muskot, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt svalna. Dela granatäpplet och knacka ut kärnorna. Toppa pajen med granatäpplekärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem