Glutenfri cheesecake

1 tim Efterrätt Fika
Frysbar
Glutenfri cheesecake

Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.

Ingredienser

Botten:

Färska dadlar
100 g
Glutenfria havregryn
½ dl
Kokosflingor
1½ dl
Kakao
2 msk
2 msk

Fyllning:

2 dl
450 g
Strösocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Blandade färska bär
3 dl

Gör så här

  • Mixa ihop urkärnade dadlar, havregryn, kokosflingor, kakao och smör till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna.
  • Vispa grädden. Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens.
  • Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.
  • Servera cheesecaken med färska bär.
Lägg till recept till tillagad

Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.

Näringsvärden, per bit

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-cheesecake/