Glutenfri cheesecake

Glutenfri cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

  • 3 dl blandade färska bär

Gör så här:

Gör så här:

Mixa ihop urkärnade dadlar, havregryn, kokosflingor, kakao och smör till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna.

Vispa grädden. Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.

Servera cheesecaken med färska bär.

Tips:

Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem