Glutenfri äppelkaka
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Vår saftiga glutenfria äppelkaka görs på bland annat mandelmjöl och smaksätts med kardemumma. Tunna äppelskivor sticks ner i ett fint mönster i smeten. Det bästa är att äppelkakan är lika saftig dagen efter - om det nu skulle finnas något över!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
2 |
Mandelmjöl
|
1½ dl |
Rismjöl
|
1 dl |
Bovetemjöl
|
½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
½ dl | |
Äpplen
|
2 |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Kakan är lika god och saftig dagen efter den är bakad. Den till och med håller ihop bättre då.
Näringsvärden, per bit exkl. grädde
Energi:
242 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 15 g |

