Glöggryta med mandel

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Glöggryta med mandel

En gryta perfekt för vinterkalaset.

Ingredienser

Biff
600 g
Lättglögg
1 dl
Rödlökar
2
Mörk kalvfond
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Grovhackad färsk persilja
½ dl
2 dl
Majsstärkelse
1 msk
Mandel, skalad
1 dl
Potatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Skär köttet i bitar. Skala och klyfta löken.
  • Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
  • Rör i fond, glögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
  • Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö den över grytan.
  • Servera grytan med potatis och t ex brysselkål.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

544 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,9 g
Protein: 31 % 41,5 g
Fett: 34,6 % 21,3 g
Kolhydrater: 31,8 % 42,6 g
https://www.arla.se/recept/gloggryta-med-mandel/