Glaze med aprikos och chili

10 min
Glaze med aprikos och chili

Glaze som får sötma av torkade aprikoser och farinsocker. Passar bra till fläsk och grönsaker som aubergine eller zucchini.

Ingredienser

Torkade aprikoser
100 g
Hackade vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Farinsocker
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Hacka aprikoserna fint.
  • Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och tillsätt pepparn.
  • Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/glaze-med-aprikos-och-chili/