Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glasmästarsill
Glasmästarsill
12 tim
Buffé
•
Kommentarer
Glasmästarsill är en riktig klassiker på sillbordet, extra vacker med hela pepparkorn och morotsslantar. Glasmästarsill får även god smak av pepparrot, nejlika och lagerblad.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
10 min
Ättikslag
(44)
Nytt
30 min
Krämig sill med dragon, citron och vitlök
(1)
Inlagd sill på klassiskt vis
(175)
15 min
Gubbröra med ansjovis
(94)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp lagen och låt den kallna.
Skala morot, lök och pepparrot. Skär dem i skivor.
Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar.
Varva sill och kryddor i en burk. Häll över lagen.
Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Klart!
Näringsvärden, per poer
Energi:
210 kcal
Protein:
17 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Inläggningssill, ca 400 g
1 burk
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl
Vatten
1 dl
Morot
½
Liten rödlök
1
Bit pepparrot, ca 2 cm
1
Vitpepparkorn
1 g
Kryddpepparkorn
5
Kryddnejlikor
3
Senapsfrön
½ tsk
Lagerblad
1
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
10 min
Ättikslag
(44)
Nytt
30 min
Krämig sill med dragon, citron och vitlök
(1)
Inlagd sill på klassiskt vis
(175)
15 min
Gubbröra med ansjovis
(94)
Budget
Matjessilltårta
(95)
20 min
Sillsallad
(21)
20 min
Brantevikssill
(176)
Budget
30 min
Potatisvåffla med gubbröra
(6)
Senapssill
(145)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum