Glasmästarsill

Glasmästarsill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Glasmästarsill är en riktig klassiker på sillbordet, extra vacker med hela pepparkorn och morotsslantar. Glasmästarsill får även god smak av pepparrot, nejlika och lagerblad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 burk inläggningssill, ca 400 g

Ättikslag:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ morötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 bit pepparrot, ca 2 cm
  • 1 g vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • ½ tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp lagen och låt den kallna. Skala morot, lök och pepparrot. Skär dem i skivor. Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar. Varva sill och kryddor i en burk. Häll över lagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn.

Näringsvärden, per poer

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem