Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glasmästarsill
Glasmästarsill
60+ min
Buffé
•
Se kommentarer
Glasmästarsill är en riktig klassiker på sillbordet, extra vacker med hela pepparkorn och morotsslantar. Glasmästarsill får även god smak av pepparrot, nejlika och lagerblad.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(23)
Inlagd sill på klassiskt vis
(135)
Skärgårdssill
(158)
60+ min
Julsill
(128)
20 min
Brantevikssill
(173)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp lagen och låt den kallna.
Skala morot, lök och pepparrot. Skär dem i skivor.
Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar.
Varva sill och kryddor i en burk. Häll över lagen.
Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Klart!
Näringsvärden, per poer
Energi:
210 kcal
Protein:
17 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Inläggningssill, ca 400 g
1 burk
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl
Vatten
1 dl
Morot
½
Liten rödlök
1
Bit pepparrot, ca 2 cm
1
Vitpepparkorn
1 g
Kryddpepparkorn
5
Kryddnejlikor
3
Senapsfrön
½ tsk
Lagerblad
1
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(23)
Inlagd sill på klassiskt vis
(135)
Skärgårdssill
(158)
60+ min
Julsill
(128)
20 min
Brantevikssill
(173)
Senapssill
(145)
Budget
Matjessilltårta
(78)
15 min
Gubbröra med ansjovis
(89)
Gubbröra med matjessill
(116)
Budget
30 min
Nubbesallad
(33)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum