Gifflar
2 tim
Buffé
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Dessa gifflar blir riktigt saftiga med en underbar smak av vanilj och smör. Det arbetas in mycket smör i degen, så de blir underbart frasiga och lyxiga. Njut gifflarna nybakade med ett glas iskall mjölk.
Ingredienser
Fördeg:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2 dl | |
Strösocker
|
1 msk |
Vetemjöl
|
4 dl |
Vetedeg:
Strösocker
|
2 msk |
---|---|
Salt
|
1 krm |
Äggulor, spara vitorna till pensling
|
3 |
1 dl | |
Vetemjöl
|
4 dl |
65 g |
Fyllning:
150 g | |
Strösocker
|
1½ dl |
Vaniljpulver
|
1 tsk |
Pensling:
Äggvitor
|
---|
Gör så här
Fördeg:
Vetedeg:
Fyllning:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
268 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,9 % | 3,9 g |
Fett: | 42,9 % | 13 g |
Kolhydrater: | 51,2 % | 33,8 g |

