Gifflar
2 tim
Buffé
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Dessa gifflar blir riktigt saftiga med en underbar smak av vanilj och smör. Det arbetas in mycket smör i degen, så de blir underbart frasiga och lyxiga. Njut gifflarna nybakade med ett glas iskall mjölk.
Ingredienser
Fördeg:
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
Vetedeg:
|
Strösocker
|
2 msk |
|---|---|
|
Salt
|
1 krm |
|
Äggulor, spara vitorna till pensling
|
3 |
| 1 dl | |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
| 65 g |
Fyllning:
| 150 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 tsk |
Pensling:
|
Äggvitor
|
|---|
Gör så här
Fördeg:
Vetedeg:
Fyllning:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
268 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 5,9 % | 3,9 g |
| Fett: | 42,9 % | 13 g |
| Kolhydrater: | 51,2 % | 33,8 g |