Gazpacho
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.
Ingredienser
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
½ |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Gurka
|
1 |
|
Formbröd
|
4 skivor |
|
Konserverade hela tomater á 400 g, gärna San Marzano
|
2 burkar |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Sherryvinäger
|
4 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
Örtyoghurt:
|
Grovhackad bladpersilja
|
½ dl |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
| 2 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Krutonger
|
|
|---|---|
|
Färska örter
|
Gör så här
Örtyoghurt
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
302 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 10,6 % | 7,9 g |
| Fett: | 47,5 % | 16,2 g |
| Kolhydrater: | 41,9 % | 31,1 g |