Garam masala

10 min Tillbehör
Garam masala

Garam masala är en indisk kryddblandning som du lätt kan göra själv. Det är en mycket användbar kryddblandning som i detta recept innehåller spiskummin, svartpeppar, kardemumma, fänkål, kryddnejlika och kanel. Passar lika bra till lamm, kyckling, fisk och grönsaksrätter.

Ingredienser

Hel spiskummin
1½ msk
Svartpepparkorn
1 msk
Kardemummakärnor
1½ msk
Malen kanel
1 msk
Hel kryddnejlika
½ msk
Fänkålsfrön
1 tsk

Gör så här

  • Rosta alla kryddor i en torr stekpanna 2-3 min.
  • Mal eller mixa kryddorna. Förvara mörkt i glasburk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

240 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 13,1 g
Protein: 9,7 % 5,7 g
Fett: 57,9 % 15,7 g
Kolhydrater: 32,4 % 19,1 g
https://www.arla.se/recept/garam-masala/