Ganache - chokladkräm

Ganache - chokladkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

10 min

Len och intensiv chokladkräm att använda på eller i bakverk eller tårtor. Ju bättre kvalitet på chokladen desto godare blir smaken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull och ta från värmen.
  2. Vänd ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.

Tips:

Ganachen är en grund som kan smaksättas med mycket. Exempel på smaksättningar kan vara espressokaffe, olika fruktpuréer eller kryddor som kardemumma och kanel.

Näringsvärden, per 3 dl

  • Energi: 1740 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 131 g
  • Fett: 130 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag