Galette med vitost och ägg

Galette med vitost och ägg

Betyg

(2 st)

Frasig och lättlagad paj med mycket smak. Prova gärna att byta ut grönkålen mot spenat och sötpotatisen mot pumpa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna sötpotatisen och silverlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Stek sötpotatis och silverlök på medelvärme i smör-&rapsolja ca 8 min. Tillsätt grönkål och chili och stek ytterligare ca 2 min. Salta. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut färskosten, spar en kant på ca 3 cm runt om. Fördela grönsaksröran och smula över osten. Knäck äggen på Galetten. Vik upp kanterna på smördegen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem