Galette med vitost och ägg

Galette med vitost och ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Frasig och lättlagad paj med mycket smak. Prova gärna att byta ut grönkålen mot spenat och sötpotatisen mot pumpa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna sötpotatisen och silverlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Stek sötpotatis och silverlök på medelvärme i smör-&rapsolja ca 8 min. Tillsätt grönkål och chili och stek ytterligare ca 2 min. Salta. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut färskosten, spar en kant på ca 3 cm runt om. Fördela grönsaksröran och smula över osten. Knäck äggen på Galetten. Vik upp kanterna på smördegen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem