Galette med vitost och ägg

Galette med vitost och ägg

45 min
Frasig och lättlagad paj med mycket smak. Prova gärna att byta ut grönkålen mot spenat och sötpotatisen mot pumpa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och tärna sötpotatisen och silverlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  • Stek sötpotatis och silverlök på medelvärme i smör-&rapsolja ca 8 min. Tillsätt grönkål och chili och stek ytterligare ca 2 min. Salta.
  • Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut färskosten på degen, spar en kant på ca 3 cm runt om. Fördela grönsaksröran och smula över osten.
  • Knäck äggen på Galetten. Vik upp kanterna på smördegen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Sötpotatis
1
Silverlök
1
Röd chili
1
2 msk
Plockad grönkål
150 g
Salt
½ tsk
Kyld smördeg, ca 250 g
1 pkt
150 g
100 g
Ägg
3