Fyllda äpplen med kolasås

Fyllda äpplen med kolasås

60+ min Buffé Efterrätt
En riktig höstdessert. Går dock att servera året runt, som tur är.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form.
  • Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
  • Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim.
  • Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados.
  • Vispa i smöret precis innan servering.
Klart!
Energi:

735 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 48 g

Ingredienser

Röda äpplen
4
Mandelmassa
75 g
Citron
rivet skal och saft av ½
Malen kanel
1½ tsk
Rostade mandelspån
1 dl
Kolasås:
2 dl
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
50 g
Ev lite calvadoser
Till servering:
1 dl