Fyllda äpplen med kolasås

Fyllda äpplen med kolasås

Betyg

(15 st)

En riktig höstdessert. Går dock att servera året runt, som tur är.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 röd äpplen
  • 75 g mandelmassa
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 1½ tsk malen kanel
  • 1 dl rostade mandelspån

Kolasås:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen. Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Smaksätt ev med calvados. Vispa i smöret precis innan servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 48 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem