Fylld kycklingfilé med matvetesallad
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfiléer, ca 500 g
|
4 |
|---|---|
| 200 g | |
|
Ajvar relish
|
2 msk |
|
Blad av färsk basilika
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Sesamfrön
|
2 msk |
|---|
|
Kokt matvete
|
400 g |
|---|---|
|
Gemsallad
|
2 |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
806 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,5 g |
| Protein: | 28,2 % | 55,9 g |
| Fett: | 35,9 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 35,9 % | 71,2 g |