Fullkornspasta med paprikasås

25 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fullkornspasta med paprikasås

Färgstark, frisk och full av smak! Den här pastan med ajvar, vitost och ugnsrostade grönsaker blir snabbt en ny vardagsfavorit. En enkel rätt som känns både lätt och lyxig.

Ingredienser

Rostade grönaker:

Rödlök
1
Paprikor i olika färger
2
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Paprikasås:

2 dl
Ajvar relish
1 dl

Till servering:

Fullkornspasta
360 g
Kalamataoliver
290 g
150 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och klyfta rödlöken. Skär paprikan i bitar och halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
  • Rosta högt upp i ugnen 12–15 min, tills grönsakerna fått fin färg och mjuknat.
  • Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rör ihop minifraiche och ajvar relish i en skål.
  • Häll såsen över den nykokta pastan och blanda ner de rostade grönsakerna.
  • Toppa med oliver, smulad vitost och färsk basilika. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

596 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 15,3 g
Protein: 14,6 % 21,4 g
Fett: 33,1 % 22,3 g
Kolhydrater: 52,3 % 76,8 g
https://www.arla.se/recept/fullkornspasta-med-paprikasas/