Fudge brownies

40 min Fika
Frysbar
Fudge brownies

Fudgebrownies med flingsalt är försvinnande goda. Vi använder oss av både kakao och choklad för att få till en djup och rik chokladsmak i brownien. Låt browniekakan svalna helt innan du brer på fudgen. Toppa med flingsalt och ät direkt, eller frys in och spara till senare.

Ingredienser

Fudge:

1½ dl
Mörk choklad
150 g
Flingsalt

Brownie:

Mörk choklad
150 g
200 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
2 msk
Vaniljsocker
1 msk
Salt
½ tsk

Till servering:

1½ dl

Gör så här

  • Börja med fudgen. Koka upp grädden i en liten kastrull. Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en slät fudge. Förvara svalt.
  • Sätt ugnen på 175º eller 160º varmluft.
  • Grovhacka chokladen till brownien. Lägg i en kastrull tillsammans med smöret. Smält försiktigt på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker vitt och luftigt med en elvisp. Vänd försiktigt i chokladsmöret i äggvispet.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
  • Klä en bakform, 20x25 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20 min. Brownien ska ha stelnat på toppen men fortfarande vara lite lös i mitten.
  • Låt svalna helt innan du brer på fudgen. Strö över flingsalt och skär i bitar.
  • Servera med lättvispad grädde.
Klart!
https://www.arla.se/recept/fudgebrownies/