Fruktkaka

Fruktkaka

Betyg

(16 st)

Prova en klassisk fruktkaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 2 dl torkade fikon
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl konjak
  • rivet skal och pressad saft av ½ apelsin
  • 200 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel

Glasyr:

  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten. Bred över kakan, låt stelna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem