Engelsk fruktkaka

Engelsk fruktkaka

Betyg

(54 st)

Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl mörk rom
  • rivet skal av ½ apelsiner
  • rivet skal av ½ citroner
  • 200 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka aprikoserna. Lägg all torkad frukt i en skål och rör i rom, skal av apelsin och citron. Låt det dra minst 1 tim. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och salt poröst. Rör ner äggen, frukten och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Blanda de frysta bären med sockret. Strö dem över kakan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem