Engelsk fruktkaka

Engelsk fruktkaka

60+ min Mellanmål Efterrätt
Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fruktkaka-med-frostade-bar/

Gör så här

  • Finhacka aprikoserna. Lägg all torkad frukt i en skål och rör i rom, skal av apelsin och citron. Låt det dra minst 1 tim.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rör smör, socker och salt poröst. Rör ner äggen, frukten och mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan kallna.
  • Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan.
  • Blanda de frysta bären med sockret. Strö dem över kakan.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Torkade aprikoser
2 dl
Russin
1 dl
Torkade blåbär
1 dl
Mörk rom
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Citron
rivet skal av ½
200 g
Strösocker
2 dl
Salt
2 krm
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Glasyr:
Florsocker
1½ dl
Vatten
1½ msk
Frysta lingon
1 dl
Strösocker
2 msk