Fruktkaka

1 tim 20 min
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
Fruktkaka

Prova en klassisk fruktkaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge.

Ingredienser

Torkade fikon
2 dl
Torkade aprikoser
2 dl
Konjak
1 dl
Apelsin, rivet skal och saft
½
200 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
2 tsk

Glasyr:

Florsocker
2½ dl
Vatten
1½ msk

Gör så här

  • Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
  • Rör ihop florsocker och vatten. Bred över kakan och låt stelna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

388 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,9 g
Protein: 4 % 3,8 g
Fett: 35,4 % 15,5 g
Kolhydrater: 55,6 % 53,1 g
https://www.arla.se/recept/fruktkaka/