Fromage med hallonsås
2 tim 15 min
•
Arbetstid: 15 min
Dessert
•
En len och luftig fromage med mild vaniljsmak serveras med en frisk hallonsås och citronmeliss. En elegant dessert som känns både lätt och lyxig – perfekt avslutning på en god middag.
Ingredienser
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
| 250 g | |
| 2 dl | |
|
Pistagenötter
|
2 msk |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
Hallonsås:
|
Svenska frysta hallon
|
2 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Citronsaft
|
1 msk |
Till servering:
|
Citronmeliss
|
|---|
Gör så här
Hallonsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
139 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 16,7 % | 5,7 g |
| Fett: | 40,8 % | 6,4 g |
| Kolhydrater: | 42,5 % | 14,5 g |