Fromage med hallonsås

2 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Dessert
Fromage med hallonsås

En len och luftig fromage med mild vaniljsmak serveras med en frisk hallonsås och citronmeliss. En elegant dessert som känns både lätt och lyxig – perfekt avslutning på en god middag.

Ingredienser

Gelatinblad
2
250 g
2 dl
Pistagenötter
2 msk
Citron, pressad saft
½

Hallonsås:

Svenska frysta hallon
2 dl
Strösocker
2 msk
Citronsaft
1 msk

Till servering:

Citronmeliss

Gör så här

  • Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
  • Blanda kvarg, minifraiche och hackade pistagenötter.
  • Ta upp gelatinet ur vattnet. Låt det smälta tillsammans med citronsaften på svag värme i en kastrull.
  • Låt svalna något och rör sedan ner det i kvargblandningen.
  • Häll upp i 6 små glas eller portionsformar. Ställ i kylen i minst 2 timmar så fromagen hinner stelna.

Hallonsås:

  • Koka upp hallon och socker på medelvärme i en liten kastrull. Mixa till en slät sås med stavmixer. Tillsätt citronsaften och låt svalna.
  • Servera fromagen med hallonsås och dekorera med citronmeliss.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

139 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,7 % 5,7 g
Fett: 40,8 % 6,4 g
Kolhydrater: 42,5 % 14,5 g
https://www.arla.se/recept/fromage-med-hallonsas/