Fromage med hallonsås

2 tim 15 min Efterrätt
Fromage med hallonsås

Hallonsåsen har fått spännande smak av mynta.

Ingredienser

Gelatinblad
4
250 g
2 dl
Valnötter
4
Citron
pressad saft av ½

Hallonsås:

Hallon
2 dl
Färsk mynta
1 kvist
Strösocker
2 msk

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Blanda kvarg, mini fraiche och valnötter.
  • Ta upp gelatinet ur vattnet. Låt det smälta tillsammans med citronsaften på svag värme i en kastrull.
  • Låt svalna något och rör sedan ner det i kvargblandningen.
  • Häll upp i 4 små, vattensköljda glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen ca 2 tim.
  • Doppa formarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp på assietter.
  • Mixa ingredienserna till såsen. Servera fromagen med såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

199 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,2 % 8,9 g
Fett: 41,8 % 9,4 g
Kolhydrater: 40 % 19,6 g
https://www.arla.se/recept/fromage-med-hallonsas/