Frasiga skaldjurskroketter
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Förrätt
•
Potatisbollarna med räkor och dill är härligt knapriga och mjuka på en och samma gång.
Ingredienser
|
Skalade räkor
|
200 g |
|---|---|
|
Mjölig potatis, gärna King Edward
|
200 g |
| 25 g | |
|
Färsk dill
|
½ kruka |
|
Citron, skalet från
|
1 |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Panko
|
1½ dl |
|
Salt och peppar
|
|
|
Matolja, till fritering
|
1 liter |
Picklad lök:
|
Rödlökar
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Räkor kan bytas ut mot andra skaldjur som exempelvis hummer eller kräftor.
Näringsvärden, per st
Energi:
494 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 2,6 % | 3,2 g |
| Fett: | 89,4 % | 49,9 g |
| Kolhydrater: | 8 % | 9,7 g |