Fransyska i ugn med pressad potatis och gräddsås
2 tim 20 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
Klassisk ugnsstek med sås där pressad eller kokt potatis passar som tillbehör. Köttet kan dessutom kryddas upp lite extra med torkad timjan om man vill.
Ingredienser
Fransyska
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
3 msk | |
Vatten
|
1 dl |
Gul lök
|
1 |
Morot
|
1 |
Rotselleri
|
250 g |
Mjölig potatis
|
1½ kg |
---|---|
Broccolibuketter
|
500 g |
Sockerärter
|
250 g |
Vinbärsgelé
|
Sås:
Kalvfond
|
2 msk |
---|---|
1 dl | |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
2 tsk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Vinbärsgelé
|
2 msk |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Sås:
Markera receptet som tillagat
Köttet kan smaksättas med t ex krossade enbär, timjan eller andra torkade eller färska örter.
Näringsvärden, per port
Energi:
581 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,5 g |
Protein: | 31,6 % | 45,2 g |
Fett: | 30,2 % | 19,8 g |
Kolhydrater: | 38,2 % | 54,6 g |

