Fransyska i ugn med pressad potatis och gräddsås
2 tim 20 min
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
Klassisk ugnsstek med sås där pressad eller kokt potatis passar som tillbehör. Köttet kan dessutom kryddas upp lite extra med torkad timjan om man vill.
Ingredienser
|
Fransyska
|
ca 1½ kg |
|---|---|
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
| 3 msk | |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Rotselleri
|
250 g |
|
Mjölig potatis
|
1½ kg |
|---|---|
|
Broccolibuketter
|
500 g |
|
Sockerärter
|
250 g |
|
Vinbärsgelé
|
Sås:
|
Kalvfond
|
2 msk |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
2 tsk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Vinbärsgelé
|
2 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Sås:
Markera receptet som tillagat
Köttet kan smaksättas med t ex krossade enbär, timjan eller andra torkade eller färska örter.
Näringsvärden, per port
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,5 g |
| Protein: | 37,5 % | 62,6 g |
| Fett: | 29,7 % | 22,7 g |
| Kolhydrater: | 32,8 % | 54,6 g |