Fransk vitlöksfisk

35 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fransk vitlöksfisk

Perfekt för dig som enkelt vill skapa franska smaker och dofter hemma!

Ingredienser

Gösfilé eller sejfilé
500 g
Torrt vitt vin
1 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Ströbröd
½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
½ tsk
Pressade vitlöksklyftor
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över vinet.
  • Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, persilja, salt och vitlök. Bred det över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Markera receptet som tillagat

Torrt vitt vin kan bytas ut mot 1 msk citronjuice och vatten.

Näringsvärden, per port

Energi:

250 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,7 g
Protein: 42,6 % 26,2 g
Fett: 42,5 % 12 g
Kolhydrater: 8 % 4,9 g
https://www.arla.se/recept/fransk-vitloksfisk/