Fransk örtfisk

25 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fransk örtfisk

Här kokar den frysta fisken direkt i en örtig sås. Klart på 15 minuter.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 dl
Fiskbuljong
1½ dl
Färsk timjan
½ kruka
Potatis
750 g
Sockerärter
250 g

Gör så här

  • Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  • Salta fisken. Låt crème fraiche och buljong koka upp i en vid kastrull. Lägg ner fisken och koka på svag värme under lock 5-7 min tills fisken är klar. Strö över timjan
  • Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 min. Servera fisken med potatis och sockerärter.
Markera receptet som tillagat

Fiskbuljong: Koka upp 2,5 dl vatten med 1/2 fiskbuljongtärning.

Näringsvärden, per port

Energi:

406 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,9 g
Protein: 28,9 % 28,9 g
Fett: 29,2 % 13,4 g
Kolhydrater: 41,9 % 41,8 g
https://www.arla.se/recept/fransk-ortfisk/