Fransk löksoppa
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Klassisk löksoppa med franska anor. Gul lök, vitlök, timjan, vin och buljong - det är egentligen allt som behövs. Det är extra gott att lägga på brödskivor och toppa med ost innan servering, men till vardags går det lika bra att ta brödet vid sidan av med lite smör och ost! Gratinerad löksoppa är underbart god att bjuda på till fest!
Ingredienser
Gula lökar
|
4 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Vitt vin
|
2 dl |
Grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
|
1 liter |
Soja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Gratinering och garnering:
Baguette
|
8 skivor |
---|---|
Falbygdens® Gruyère
|
100 g |
Färsk timjan
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
301 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 15 g |

