Fransk köttgryta med valnötter

Fransk köttgryta med valnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(126 st)

Äpplen, katrinplommon och valnötter samsas med mört kött och rödvin.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka löken. Bryn köttet och fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över efterhand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, rödvin och soja. Låt grytan koka ca 1 1/2 tim. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Dela katrinplommon och nötter i halvor. Lägg ner äpplen, katrinplommon och valnötter i grytan. Koka i ytterligare 5 min. Strö över persiljan.

Tips:

Rödvinet kan bytas ut mot köttbuljong.

Skriv ut

Källa: