Fransk köttgryta med valnötter
1 tim 50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En riktigt mustig och smakrik köttgryta smaksatt rött vin, rosmarin och katrinplommon. Gör gärna denna köttgryta dagen innan den ska ätas för maximal smak.
Ingredienser
|
Grytbitar av nötkött
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| ca 25 g | |
|
Färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
1 |
|
Rödvin
|
2 dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Katrinplommon
|
10 |
|
Valnötter
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|
Svartkål
|
100 g |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rödvinet kan bytas ut mot köttbuljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
799 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 18,3 % | 36 g |
| Fett: | 48 % | 43,3 g |
| Kolhydrater: | 28,9 % | 56,8 g |