Fransk fisksoppa

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fransk fisksoppa

Fisk och räkor blir en utmärkt kombination i den här goda, hemlagade fisksoppan.

Ingredienser

Torskfilé
400 g
Räkor med skal
250 g
Purjolök
1
Morot
1
Vetemjöl
1 msk
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
2 dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten.
  • Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp.
  • Rör ner crème fraiche, lägg i fisken. Låt koka på svag värme 3– 5 min. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

288 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 44 % 31,2 g
Fett: 40,3 % 13,1 g
Kolhydrater: 15,7 % 11,1 g
https://www.arla.se/recept/fransk-fisksoppa/