Flygande Jakob på plockigt vis

1 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Flygande Jakob på plockigt vis

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 70-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
2 dl
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Jordnötssmör
½ dl
Salt
½ tsk

Tillbehör:

Ris
3 dl
Bananer
2
Bacon
140 g
Champinjoner
200 g
1 msk
Jordnötter
1 dl

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisningen på förpackning.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen.
  • Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör.
  • Lägg upp tillbehören i skålar. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet.
  • Servera kycklingen med ris och tillbehör.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

889 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,6 g
Protein: 22,9 % 50 g
Fett: 45,7 % 46 g
Kolhydrater: 31,4 % 68,6 g
https://www.arla.se/recept/flygande-jakob-pa-plockigt-vis/