Fläskkarré i ugn
1 tim 30 min
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Klassikern fläskkarré i ugn är tillbaka i en ny, modern tappning! Späcka karrén med katrinplommon för en extra saftig köttbit. Servera med ugnsrostad sötpotatis och en syrlig selleri- och äppleslaw. En smakrik rätt med perfekt balans mellan sötma, syra och mustighet.
Nytt
Ingredienser
Fläskkarré:
|
Fläskkarré
|
ca 1⅕ kg |
|---|---|
|
Katrinplommon
|
12 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Olivolja
|
½ msk |
|
Färsk ingefära
|
25 g |
|
Äppelmust
|
ca 6 dl |
|
Vatten
|
ca 1 liter |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Sötpotatis
|
ca 1,3 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
| 2 dl | |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 msk |
|
Soja
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
Selleri- och äppleslaw:
|
Rotselleri
|
300 g |
|---|---|
|
Röda äpplen
|
3 |
|
Honung
|
1 tsk |
|
Äppelcidervinäger
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
| 4 dl | |
|
Grovhackad färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Selleri- och äppleslaw:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
669 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 24,7 % | 40,6 g |
| Fett: | 51,6 % | 39,1 g |
| Kolhydrater: | 23,7 % | 39 g |