Örtstekt fläskkarré

Örtstekt fläskkarré

Betyg

(214 st)

Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök. En lättlagad och välsmakande rätt - allt i samma form.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri fläskkarré
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 min. Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem