Örtstekt fläskkarré

Örtstekt fläskkarré

Huvudrätt
Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök. En lättlagad och välsmakande rätt - allt i samma form.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ortstekt-flaskkarre/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter.
  • Gnid in köttet med hälften av blandningen. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
  • Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 min.
  • Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
1 kg
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Citron
rivet skal av 1
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja
2 dl
Mjölig potatis
1 kg
3 dl