Långstekt fläskkarré med äpple och kanel

Långstekt fläskkarré med äpple och kanel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(137 st)

Ljuvlig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen. Det långstekta köttet får smak från kanel och fänkål och smakar gott med kokt potatis till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 1½ msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 2 krm malen kanel
  • 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 12 schalottenlökar
  • 3 äpplen
  • 1½ dl konc konc äppeljuice
  • 2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 4 kanelstänger

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Blanda salt, peppar, fänkålsfrön och kanel med smör-&rapsolja. Pensla på köttet och lägg i en ugnssäker form. Skala löken. Dela och kärna ur äpplena. Rör ihop juice, vatten och honung. Häll det runt köttet. Lägg lök, äpple och kanelstänger i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 3 tim. Höj värmen till 225° och stek ytterligare ca 15 min. Skiva köttet och servera med äpple, lök, sky och t ex kokt eller pressad potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem