Långstekt fläskkarré med äpple och kanel

Långstekt fläskkarré med äpple och kanel

3 tim 45 min
Huvudrätt
Ljuvlig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen. Det långstekta köttet får smak från kanel och fänkål och smakar gott med kokt potatis till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skansk-flaskstek-med-apple-och-kanel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Smält smöret och blanda med salt, peppar, fänkålsfrön och kanel. Pensla på köttet och lägg i en ugnssäker form.
  • Skala schalottenlöken. Dela och kärna ur äpplena.
  • Rör ihop juice, vatten och honung. Häll det runt köttet. Lägg lök, äpple och kanelstänger i formen.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 3 tim. Höj värmen till 225° och stek ytterligare ca 15 min.
  • Skiva köttet och servera med äpple, lök, sky och t ex kokt eller pressad potatis.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
1 kg
1 msk
Flingsalt
1½ msk
Svartpeppar
1 tsk
Hela fänkålsfrön
1 msk
Malen kanel
2 krm
Schalottenlökar
12
Äpplen
3
Konc konc äppeljuice
1½ dl
Vatten
2 dl
Honung
2 msk
Kanelstänger
4